AED’s

In 2022 heeft de Stichting Ouderenwerk Heino het eigendom van AED’s in Heino overgenomen van de EHBO vereniging Heino. 

 

De EHBO vereniging Heino is erg blij een partij te hebben gevonden die het eigendom van de AED’s wilde overnemen. Het was namelijk de uitdrukkelijke wens van de leden van de inmiddels opgeheven vereniging, dat de gemeenschap van Heino kon blijven beschikken over de AED’s. 

Voor de jaarlijkse controle, vervanging van materialen en de controle na een reanimatie wordt binnen SOH een nieuwe werkgroep opgericht onder leiding van Marcel Jansen. Hij is AED burgerhulpverlener en o.a. oprichter/bestuurslid van de stichting AED Burgeralarmering gemeente Raalte en heeft een belangrijke rol gespeeld in het tot stand komen van deze overname. Stichting AED Burgeralarmering gemeente Raalte heeft als doel om de beschikbaarheid van (openbare) AED’s en burgerhulpverleners te bevorderen, met een zo optimaal mogelijke dekkingsgraad voor de gehele gemeente Raalte.
De stichting is dan ook blij dat AED’s die de EHBO vereniging Heino in bezit had en onderhield, na de overname door SOH beschikbaar blijven en ingezet kunnen voor tenminste de komende 10 jaar.

Herhalingslessen

De werkgroep AED’s van de SOH organiseert in samenwerking met het Dorpshuus Heino en de Stichting Reanimatie Onderwijs Salland BLS (reanimatie) herhalingslessen. De lessen zullen gegeven worden in het Dorpshuus.

 

De kosten zijn € 30,-, inclusief koffie of thee, lesmateriaal en een officieel certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) bij het succesvol doorlopen van de herhalingsles.

 

De lessen worden gegeven op de volgende dagen:

1. Dinsdagavond  28 februari  19:30 – 21:30 uur
2. Donderdagavond 2 maart         19:30 – 21:30 uur
3. Maandagavond    20 maart       19:30 – 21:30 uur
4. Woensdagavond   29 maart        19:30 – 21:30 uur
5. Dinsdagavond    4 april      19:30 – 21:30 uur
6. Woensdagavond   19 april        19:30 – 21:30 uur
7. Zaterdagochtend 22 april      08:30 – 10:30 uur
8. Zaterdagochtend 22 april      10:30 – 12:30 uur
9. Maandagavond    24 april       19:30 – 21:30 uur
 
 

Er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Wilt u deelnemen, stuur dan een mail naar aed.heino@gmail.com met de volgende gegevens:

 

  • Achternaam
  • Voorletters
  • Voornaam
  • Geboortedatum
  • Email-adres

 

  • 1e voorkeursdatum herhalingsles
  • 2e voorkeursdatum herhalingsles
  • 3e voorkeursdatum herhalingsles (indien mogelijk)

 

De herhalingsles gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Per les kunnen maximaal 8 cursisten deelnemen. De ideale groepsgrootte is 6.

 

Wij zullen ons uiterste best doen u in te plannen op uw eerste voorkeursdatum, maar het is mogelijk dat we u moeten plannen op de tweede of derde voorkeursdatum. Een bevestiging van uw ingeplande datum en tijdstip wordt zo snel mogelijk na inschrijving per e-mail verzonden, inclusief de betaalmethode (vooraf,  via bank).

 

Vragen? Neem gerust contact op met de werkgroep via aed.heino@gmail.com