Ontmoetingsbord in het Dorpshuus

Het Ontmoetingsbord is een speciaal platform voor ouderen. Het helpt hen om nieuwe vrienden te maken en contacten te leggen. Dit initiatief is ontwikkeld door de Stichting Ouderenwerk Heino, in samenwerking met het Dorpshuus en het opbouwwerk van de gemeente Raalte.

Het doel van het Ontmoetingsbord is om ouderen met elkaar te verbinden. Het werkt als een soort bemiddelingsbord in een supermarkt. Ouderen kunnen hun wensen en ideeën delen door wenskaarten op het Ontmoetingsbord te plaatsen. Zo kunnen ze samen activiteiten ondernemen en nieuwe relaties opbouwen.

Het Ontmoetingsbord is beschikbaar voor iedereen in het Dorpshuus. Zowel oudere senioren als jongere ouderen kunnen gemakkelijk elkaars wensen leren kennen en samen iets leuks doen. Een mooi initiatief om sociale verbindingen te versterken! 

Even voorstellen…

Rolstoelbus met chauffeur

Een mooi begin van de lente: Dick Roebert is in dienst getreden als chauffeur op de SOH-bus. Hij heeft in de afgelopen tijd een aantal keren, onder begeleiding van de collega-chauffeurs, ervaring opgedaan.

Wij zijn heel blij met zijn aanmelding en vinden het fijn dat hij zich wil inzetten voor de SOH en wensen hem veel rijplezier en leuke contact momenten met onze cliënten toe!

Nieuwe elektrische rolstoelauto

Trots heeft de SOH haar nieuwe elektrische rolstoelauto gepresenteerd. De gloednieuwe rolstoelauto is officieel in gebruik genomen. Met deze aanwinst gaat de SOH haar vervoersactiviteiten duurzamer aanbieden. De aanschaf van deze volledig elektrische rolstoelauto is mede mogelijk gemaakt door gulle bijdragen bij Heino tikt ‘m af tijdens de afgelopen Pompdagen, alle begunstigers en donateurs van de SOH en een genereuze ondersteuning van de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage.

De rolstoelauto, een speciaal aangepaste Mercedes-Benz EQV, biedt ruimte aan een rolstoel en/of 4 passagiers. Er is een bodemverlaging waardoor de rolstoel gemakkelijk in en uit de auto kan worden gereden. De vrijwilligers van SOH staan klaar om mensen met mobiliteitsbeperkingen te ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten. Of het nu gaat om een bezoek aan familie, een doktersafspraak of een gezellig uitje, de rolstoelauto staat paraat.

De officiële overhandiging vond plaats bij het Buitenhuys in Heino. Onder belangstelling van de vrijwilligers van de SOH, vertegenwoordigers van de Pompdagen, de Keet en van lokale bedrijven (Heino tikt ’m af), kreeg de voorzitter de sleutel in handen. Deze werd overhandigd door de vertegenwoordigers van de leverancier Baan Hengelo en Mobility4All, die de ombouw uitvoerden.

Presentatie van ons nieuwe voertuig

Logo electrische auto met leugenpomp

Zoals u wellicht weet heeft de SOH, mede door een gulle bijdrage van Heino tikt ‘m af, alle donateurs van de SOH en een genereuze ondersteuning van de Rabo Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage een volledig elektrische rolstoelauto kunnen aanschaffen.

Misschien heeft u de auto al gespot in Heino, maar op 7 maart nemen we hem officieel in gebruik.
Daarna zullen we hem via ook onze website aan de wereld tonen.

SOH in 2023

De SOH in 2023 (in cijfers)

Computer café

Een aantal jaar geleden is de SOH gestopt met het aanbieden van computerlessen via het computer café, omdat er te weinig aanmeldingen waren. Maar er zullen vast nog genoeg digitale vragen zijn.

Zoals u wellicht bekend is , is er elke laatste zaterdagmorgen van de maand tussen 9.30 en 12.00 uur Repair-café in het Dorpshuus van Heino.

Sinds een paar maanden is er ook een professionele medewerker aanwezig, die gespecialiseerd is het ondersteunen van mensen met digitale problemen bij de telefoon, tablet of I-pad. U kunt op de ochtenden van het repair-café komen en wordt dan zo mogelijk gelijk geholpen. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden en het is gratis.
Het gaat hier om digitale vragen, dus geen reparaties!Daarnaast heeft een samenwerking tussen de bibliotheek en de Ouderenbonden geleid tot het opzetten van een Digitaal-Café voor senioren in Heino.

Elke dinsdagmorgen van de maanden september tot en met mei kunnen senioren voor deze digitale ondersteuning terecht, tussen 10 en 12 uur in de bibliotheek te Heino.

U kunt dan in de bibliotheek terecht en zullen er coaches van de ouderenbonden aanwezig zijn om u te helpen met uw tablet, smartphone of laptop gebruik. Het is geen les- of opleidingsmorgen, maar meer voor mensen die problemen of vragen hebben over het gebruik ervan. Dus meer ervaring willen opdoen, specifieke vragen hebben, of gezellig hun apps en kennis willen delen.

Er zijn geen kosten aan verbonden, en er is een koffieautomaat in de bibliotheek aanwezig.
Voor meer info: Digitaal-Café voor Senioren in Heino – KBO Heino (kbo-overijssel.nl)

Cognitieve Fitness

Dit is geen activiteit van de SOH, maar graag delen we dit mooie initiatief in Heino:

Even voorstellen…

Vandaag is Frans Zwakenberg voor de eerste keer zelfstandig als chauffeur voor de SOH op weg met de SOH Caddy.

In december 2023 heeft Frans een aantal keren, onder begeleiding van ervaren SOH-chauffeurs, kennis gemaakt met de Caddy, cliënten en routes.

Wij zijn heel blij met zijn aanmelding en vinden het fijn dat hij zich wil inzetten voor de SOH en wensen hem veel rijplezier en leuke contact momenten met onze cliënten toe!

Frans Zwakenberg

Rabo ClubSupport

Alle stemmers, bedankt voor jullie steun in de Rabo Clubsupport!

We hebben een mooie bijdrage mogen ontvangen voor het vervangen van onze rolstoelauto door een elektrisch exemplaar. Daarmee rijden we duurzaam de toekomst tegemoet!

Nieuwe chauffeur

Wij verwelkomen Miny Hofhuis als vrijwilligster bij de SOH.

Ze gaat vandaag voor de eerste keer zelfstandig op pad als SOH Caddy-chauffeuse.

Na een inwerkperiode van drie weken is Miny vandaag enthousiast gestart om onze cliënten naar hun bestemming te brengen!

Wij wensen haar veel plezier met het vervoer en leuke contact momenten met de cliënten.

Miny Hofhuis
Miny Hofhuis